Faqja Kryesore  >> Universitet  >> Universiteti i Tiranes  >> Fakulteti i Gjuheve te Huaja
 

Fakulteti i Gjuhëve të Huaja

   
   
   
   
   
   
   
 

 Universitete
të Tjera

   
   
   
   
   


 

Departamenti i Gjuhëve Sllave & Ballkanike

Shef i Departamentit
Ass.Prof. Dr.Mukades Mançe

Departamenti ka 2 seksione:
Gjuhët sllave
Gjuhët Ballkanike (Turqisht & Greqisht)


1. Seksioni i Gjuheve Sllave
Stafi perbehet nga 5 pedagoge: 3 asist profesore, 1 doktor dhe 2 pedagoge.

Lendet kryesore te mbuluara nga ky seksion jane:
Gramatika dhe Literatura Ruse
Leksikologji
Perkthim
Historia e Qyteterimit Rus dhe Gjuhet e tjera Sllave (Polake, Maqedonase, Bullgare, Kroate)

Studimet kryesore te ndjekura nga stafi i ketij seksioni jane ne keto fusha:
Literature Ruse
Perkthim nga Rusishtja ne Shqip dhe anasjelltas
Historia e Qyteterimit Rus


2. Seksioni i Gjuheve Ballkanike
(Turke dhe Greke)
Stafi perbehet nga 5 pedagoge:
1 asist profesor, 1 doktor dhe 3 pedagoge

Lendet kryesore te mbuluara nga ky seksion jane:
Historia e Qyeteterimeve Turke e Greke
Letersia Turke e Greke
Hyrje ne Gjuhesi
Greqishtja e vjeter
Gjuha Turke.

Studimet kryesore te ndjekura nga stafi i ketij seksioni jane ne keto fusha:
Historia e Qyeteterimeve Turke e Greke
Letersia Turke e GrekeFak. i Gjuhëve të Huaja

Hyrje
Fotografi

Gjuha Angleze

Gjuha Frënge

Gjuha Gjermane

Gjuha Italiane

Gjuha Turke

Gjuha Sllave


 

 

PËRSHTYPJET  ::  KUSH JEMI  ::  KONTAKTO  ::  FORUM  ::  CHAT

Albanian Network Group - 2003