Faqja Kryesore  >> Folklor  >> Muzika Popullore
 

Folklor

   
   
   
   
   
   
 

 


 

Këngë Historike

O Flamur i kuq me lule

O flamur i kuq me Lule
Derë më derë ç'u ngule,
Parësinë e sëmure
Parësinë e vilajetit.
Hodo kapetan i detit,
I rri përkarshi dovletit.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Koment
Këngë polifonike me katër zëra, i përket rrethit të Gjirokastrës, e kënduar më një stil që i dallon këto këngë me përmbajtje legjendare dhe historike. I këndon kryengritjes shqiptare kundër reformave të Tanzimatit në 1847, vit ky në të cilin populli i udhëhequr nga Hodo Nivica dhe Tafil Buzi thyen turqit, të cilët donin të rekrutonin ushtarë shqiptarë për luftrat e tyre dhe të vinin taksa të rënda.

Muzika Popullore

Hyrje

Këngë Nizamësh

Historike

Dashurie

Djepi

Vaje

Vajtim

Lirike

O Bilbil sakat, sakat

Karakteristike

Llazore


 

 

PĖRSHTYPJET  ::  KUSH JEMI  ::  KONTAKTO  ::  FORUM  ::  CHAT

Albanian Network Group - 2003