Faqja Kryesore  >> Folklor  >> Muzika Popullore
 

Folklor

   
   
   
   
   
   
 

 


 

Këngë Historike

Çun Mula

Kah po vjen more Çun Mula?
Pre Kelmendit sot u ula.
Më zanë rruga me shumice
Pre Kastrit deri në Kamice.
Mali Hotit po gjëmon; Mali Hotit.
N'Podgorice po gërset topi,
Gërset topi dhe pushka
Po na vijne topat me mushka,
Nëpër mal e nëpër fusha,
Nëpër mal e fushavet...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Koment
Temat heroike përshkojnë tërë historinë muzikore shqiptare. Mund të gjenden këngë që himnizojnë heroj mitologjikë, luftëtarë të Mesjetës që luftonin pushtuesin Turk, ose si në rastin e Çun Mulës, këndojnë luftën e shqiptarëve kundër ushtrive malazeze pas vendimit të Kongresit të Berlinit.

Muzika Popullore

Hyrje

Këngë Nizamësh

Historike

Dashurie

Djepi

Vaje

Vajtim

Lirike

O Bilbil sakat, sakat

Karakteristike

Llazore


 

 

PĖRSHTYPJET  ::  KUSH JEMI  ::  KONTAKTO  ::  FORUM  ::  CHAT

Albanian Network Group - 2003