Faqja Kryesore  >> Folklor  >> Muzika Popullore
 

Folklor

   
   
   
   
   
   
 

 


 

Këngë Lirike

O Bilbil Sakat, Sakat

O bilbil sakat sakat,
O na ngrite një ode te lartë.
O bilbil sakat sakat.
Vijnë kto zonjat rreth përqark.
O bilbil sakat sakat.
U thotë zonjave: 'ngituni lart'.
O bilbil sakat sakat.
'Neve vijme, po kemi vapë!'
O bilbil sakat sakat.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Koment
Tradita polifonike shqiptare nuk ka shoqe në tërë Evropën për shumllojshmëri dhe kompleksitet në ekzekutim. Stili polifonik mund të ndryshojë sipas rrethit në të cilin ekzekutohet, sipas llojit të këngës, sipas gjinisë dhe moshës së atij që e këndon madje edhe sipas përkatësisë etnike.

Muzika Popullore

Hyrje

Këngë Nizamësh

Historike

Dashurie

Djepi

Vaje

Vajtim

Lirike

O Bilbil sakat, sakat

Karakteristike

Llazore


 

 

PĖRSHTYPJET  ::  KUSH JEMI  ::  KONTAKTO  ::  FORUM  ::  CHAT

Albanian Network Group - 2003