Faqja Kryesore  >> Folklor  >> Muzika Popullore
 

Folklor

   
   
   
   
   
   
 

 


 

Këngë Karakteristike

Llazore

Llazore, mi llazore,
Ku ma ke llazorën?
Te udhë e limonët.
Të limoftë shpata,
Shpatat tek i Zoti.
Oj Zoti, Shëndelli!
As na jep një kokër ve,
Më t¨ë rruashin tre pendë qè.
Sa lesh mi tre deshë,
Aqë bereqet të keshë.
Sa lule mi Tomorr,
Aqë dhen e dhi, 'oborr.
Sa drrasa mi çardhak,
Aqë nuse me duvak.
Sa lule mi qershi,
Aqë trima në shtëpi.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Koment
Në ditët përpara pashkëve, në fshatrat e rrethit të Fierit, këndohen këngë urimi duke trokitur në dyert e shtëpive. Zakonisht këngëtarët shpërblehen me vezë dhe ëmbëlsira.

Muzika Popullore

Hyrje

Këngë Nizamësh

Historike

Dashurie

Djepi

Vaje

Vajtim

Lirike

O Bilbil sakat, sakat

Karakteristike

Llazore


 

 

PĖRSHTYPJET  ::  KUSH JEMI  ::  KONTAKTO  ::  FORUM  ::  CHAT

Albanian Network Group - 2003