Faqja Kryesore  >> Folklor  >> Muzika Popullore
 

Folklor

   
   
   
   
   
   
 

 


 

Këngë Historike

Fuat Bahani

Të djelë sahati tetë
Se ç'u ndez një luftë e shkretë.
U vra Fuati vet' i tretë
Edhe Dulja me Demirë,
Që t' tre shokë të mirë...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Koment
Gjatë Luftës së Dytë Botërore rrethi i Korçës qe një vatër e ndezur lufte ndërmjet partizanëve dhe pushtuesëve. Kjo copëz kënge tregon vdekjen e disa partizanëve, një ndër të cilët është Fuat Bahani, i cili i ka dhënë edhe titullin kësaj kënge.

Muzika Popullore

Hyrje

Këngë Nizamësh

Historike

Dashurie

Djepi

Vaje

Vajtim

Lirike

O Bilbil sakat, sakat

Karakteristike

Llazore


 

 

PĖRSHTYPJET  ::  KUSH JEMI  ::  KONTAKTO  ::  FORUM  ::  CHAT

Albanian Network Group - 2003