Faqja Kryesore  >> Folklor  >> Legjenda
 

Legjenda

   
   
   
   
   
   
 

 


 

Këngë Legjendare Historike

Këngët legjendare me sfond historik janë më të shumta. Në këto legjenda ne mund të caktojmë përafërsisht moshën e tyre dhe të hetojmë në to praninë e ndonjë zakoni a praktike të lashtë. Këto këngë legjendare i ndajmë :

1) Këngët legjendare të murosjes
2) Këngët legjendare të vëllait të vogël
3) Këngët legjendare të rinjohjes
a) rinjohja e burrit me gruan
b) rinjohja e vëllait me motrën
c) rinjohja e vëllait me vëllanë
4) Këngë legjendare të vëllavrasjes
5) Këngë legjendare të ndryshme

Këngë Legjendare

Hyrje
Këngë Legjendare Historike
Këngë të Rinjohjes
Legjenda
Gjergj Elez Alia
Rozafati
Besa e Kostandinit
Ymer Agë Ulqini
E Bija e Hënës dhe e Diellit


 

 

PĖRSHTYPJET  ::  KUSH JEMI  ::  KONTAKTO  ::  FORUM  ::  CHAT

Albanian Network Group - 2003