Faqja Kryesore  >> Letersi  >> Moderne  >> Lluka Perone
 

Lluka Perone

 

   E Vjetër

 
 

   E Bejtexhinjve

 
 

   E Rilindjes

 
 

   E Pavarësisë

 
 

Ju ndodheni ketu Moderne

 
 

   Antike Greke

 
 

 Autorët e kësaj periudhe

 

  Petro Marko

 
 

  Jakov Xoxa

 
 

  Martin Camaj

 
 

  Kasëm Trebeshina

 
 

  Fatos Arapi

 
 

  Dritëro Agolli

 
 

  Ismail Kadare

 
 

  Anton Pashku

 
 

  Azem Shkreli

 
 

  Arshi Pipa

 
 

  Esat Mekuli

 
 

Ju po shikoni kete autor Lluka Perone

 
 

  Vorea Ujko

 
 

  Nazmi Rrahmani

 
 

  Ali Podrimja

 


 

Hyrje

Lluka Perone
Ka lindur më 1920 në Ejaninë (Kalabri, Itali). Pasi kreu studimet e larta për drejtësi dhe gjuhë frënge, ka punuar për një kohë si proesor i gjuhës dhe i letërsisë frënge. Ka botuar këto vëllime me vjersha: "Lule shkëmbi", "Hija e ariut", "Vjershë lirie", "Dërrudhëz".

1920

Jeta dhe Vepra

Poezi
Malet nuk po tunden kurrë

 

 

 

PËRSHTYPJET  ::  KUSH JEMI  ::  KONTAKTO  ::  FORUM  ::  CHAT

Albanian Network Group - 2003