Faqja Kryesore  >> Letersi  >> Moderne  >> Esat Mekuli
 

Esat Mekuli

 

   E Vjetër

 
 

   E Bejtexhinjve

 
 

   E Rilindjes

 
 

   E Pavarësisë

 
 

Ju ndodheni ketu Moderne

 
 

   Antike Greke

 
 

 Autorët e kësaj periudhe

 

  Petro Marko

 
 

  Jakov Xoxa

 
 

  Martin Camaj

 
 

  Kasëm Trebeshina

 
 

  Fatos Arapi

 
 

  Dritëro Agolli

 
 

  Ismail Kadare

 
 

  Anton Pashku

 
 

  Azem Shkreli

 
 

  Arshi Pipa

 
 

Ju po shikoni kete autor Esat Mekuli

 
 

  Lluka Perone

 
 

  Vorea Ujko

 
 

  Nazmi Rrahmani

 
 

  Ali Podrimja

 


 

Hyrje

Esat Mekuli
Lindi më 1916 në Pllavë dhe vdiq më 1993. Shkollën e mesme e kreu në Pejë, të lartën në Beograd, në Fakultetitn e Veterinarisë. U shqua si poet që në vitet '30. Ka botuar përmbledhjet me poezi "Për ty", "Avsha ada" etj. Është marrë edhe me përkthime të letërsisë artistike. Për disa vjet me radhë ka drejtuar revistën letrare "Jeta e Re".

1916 - 1993

Jeta dhe Vepra

Poezi

 

 

 

PËRSHTYPJET  ::  KUSH JEMI  ::  KONTAKTO  ::  FORUM  ::  CHAT

Albanian Network Group - 2003