Faqja Kryesore  >> Folklor  >> Humori
 

Humori

   
   
   
   
   
   
 

 


 

Nonsensi

Nonsensi (italisht. nonsenso-pa kuptim, diçka që nuk ka kuptim, diçka që është jashtë logjikës) apo absurdi është më i përhapur nga ç'mund të mendohet në folklorin tonë. Te Mitkoja, te "Dorëshkrimi i Pragëa" gjejmë dy. Ja njëra këngë prej tyre.

Erdh'e më dhanë myzhde
se mua m'u lint im atë.
Vajç edh'aty më pa,
zumë qesh ay, qesh unë.
Zunë çilimínj që jashtë
të na hedhën gur'e dhe.
Brenda në një guaskë arre,
na duallën dy pendë qe..
Lëruam' edhe mbuallmë
Një fushë sa një tepsi
Korm'e shimë, mblothm'e matmë.
muarmëpes koqe mel
Mora giel'e ia ngarkova:
dy këndej e tri andej,
hypa edhe un'në mest
dhe i shpura në mullit
Mullinë e giejç të mbyllur.
Thirr'e thirrë, mullirës ska
U fuç nëpër vër të klyqit.

Siç vihet re lehtë, fantazia fëminore çohet nëpër lodrën e alogjizmit të plotë duke shkaktuar të qeshuren tek fëmija, që e zbulon dhe e kupton shtrembërimin e realitetit, absurditetin e fjalëve të këngës.

Humori

Anekdota


 

 

PĖRSHTYPJET  ::  KUSH JEMI  ::  KONTAKTO  ::  FORUM  ::  CHAT

Albanian Network Group - 2003