Faqja Kryesore  >> Folklor  >> Humori
 

Humori

   
   
   
   
   
   
 

 


 

Idiocia

Idiocia (budallallëku) është një nga burimet e tjera të parapëlqyera të humorit. Kjo bie në sy sidomos në përgjigje që zbulojnë mungesën e plotë të logjikës, në mos idiocinë, e folësit.
Shembuj:


Një nuseje te re, kur iku nga shtëpia e saj, e porositi e ëma që të sillej mirë në shtëpinë e burrit dhe çdo gjëje të gjallë t'i fliste me nderim, me zotrote, me lepe peqe... Nusja nuk qe fort e mënçur. Në shtëpinë e burrit bënte çmos veç kësaj të tregonte se qe rritur me edukatë.
-Nuse, i thotë një natë dimri -vjehrri.
-urdhëro, zotrote, baba...
-Çap e na shih se ç'bëjnë hajvanët...
Nusja del jashtë. Dhimri ishte i madh, me borë e ngrica. Pas pak nusja kthehet e thotë:
-Hanko lopa kishte rënë, gomar beu qe në këmbë...

Po te vihet re në përgjigjet që jepen në te tilla raste, nuk ka asnjë nëntekst. Ne qeshim me budallallëkun e plotë të atyre që i japin këto përgjigje. Nëse këtu ka ndonjë nëntekst ai duhet kërkuar tek ai që thotë anekdotën apo shakanë.

Humori

Anekdota


 

 

PĖRSHTYPJET  ::  KUSH JEMI  ::  KONTAKTO  ::  FORUM  ::  CHAT

Albanian Network Group - 2003