Faqja Kryesore  >> Universitet  >> Universiteti i Tiranes  >> Fakulteti i Histori Filologjise
 

Fakulteti i Histori-Filologjisë

   
   
   
   
   
   
   
 

 Universitete
të Tjera

   
   
   
   
   


 

Departamenti i Letërsisë

Shef i Departamentit
Prof. As. Dr. Ymer Çiraku
Tel/Fax: +355 4 362284/224109

Prof. As. Dr. Ymer Çiraku Shef Departamenti
Letërsi Shqipe e Sotme
Metodikë e punës shkencore

Prof. Dr. Ali Xhiku
Shef i seksionit të letërsisë shqipe
Letërsi Shqipe të Vjetër dhe të Rilindjes

Prof. Dr. Nexhip Gami Shef i seksionit të letërsisë Botërore
Letërsi Botërore shek. XIX

Prof. Dr. Floresha Dado Zv. Rektore e UT
Teori e Letërsisë

Prof. As. Dr. Bashkim Kuçuku
Historia e romanit shqiptar
Letërsi e Sotme Shqipe

Dr. Sadik Bejko
Histori Qytetërimi

Dr. Koçi Petriti
Metodikë e Letërsisë

Kastriot Gjika
Letërsi shqipe mes dy luftëtrave botërore

Bardhyl Matraxhiu
Letërsi antike greko-romake
Letërsi botërore e shek. XVI-XV

Dhurata Shehri
Hyrje në shkencën e letërsisë
Letërsi shqipe

Iris Halili
Letërsi Botërore e shek. XX

Persida Asllani
Letërsi shqipe mes dy luftërave Botërore


Departamenti është i organizuar në dy seksione:
Seksioni i letërsisë shqipe me 7 anëtarë në përbërje të tij
Seksioni i letërsisë Botërore dhe i Teorisë së Letërsisë me 5 anëtarë në përbërje të tij
Departamenti ka në përbërje të tij një bibliotekë me literaturë teorike dhe vepra letrare në përdorim të studentëve.

Disa nga drejtimet kryesore të studimeve janë:
Studime në fushën e letërsisë shqipe të traditës dhe të letërsisë së sotme shqipe
Studime mbi historinë e romanit shqiptar
Studime mbi poetikën
Studime mbi veprën e Kadaresë, Kutelit, Haxhiademit, Koliqit.
Studime krahasuese të autorëve shqiptarë dhe evropianë
Studime mbi rrymat letrare në letërsinë shqipe
Studime mbi periodizimin e letërsisë shqipeHistori-Filologji

Hyrje
Fotografi

Departamentet

Histori

Gjeografi

Gjuhë-Letërsi

Sitemi frenkuentues

 

 

PËRSHTYPJET  ::  KUSH JEMI  ::  KONTAKTO  ::  FORUM  ::  CHAT

Albanian Network Group - 2003