Faqja Kryesore  >> Folklor  >> Fjale te Urta
 

Fjalë të Urta

   
   
   
   
   
   
 

 


 

Atdheu; Vendlindja; Liria

Ara ime varri im LABERI

Ardhin galat dhe prishën folenë e bilbilit KORCE

Atdheu e nana nuk harrohen TROPOJE

Atdheu mbi të gjitha VLORE

Ay që lë arën e vet, nget arën e huaj KORCE

Balta më e ëmbël se mjalta GJIR

Bijë vendi pikë argjendi BERAT

Bukë e hi në shtëpi PERMET

Çdo hi në vatrën e tij JUG

Çdo vlerë t'i vërë vetes një komb, atë i venë dhe të huajt JUG

Çdo zog kërkon folenë e tij JUG

Dardha bie nën dardhë VLORË

Derë e botës s'është strehë e kokës JUG

Duaje atdhenë si shqipja folenë JUG

Duaj at e duaj nënë, por më shumë duaj atdhenë KOR

Dy duar për një kokë, koka për atdhenë KOR

Dheu zhuritet por bari mbin përsëri JUG

Qeni leh tek stani i tij GJIR

Fjala në vend të huej, bahet gur VERI

Guri i rëndë në vend të vet PËR

Gjeli në pleh të tij këndon më mirë KORÇË

Gjeli mbret mbi pleh të vet JUG

Gjuha dhe njerëzit janë tapia e vendtit JUG

Gjuha bashkon kombin JUG

Gjuha ruhet atje ku shkruhet KORÇË

I ikuri dhe i vdekuri s'kanë hatër JUG

Kur të jesh në dhe të huaj, dita të bëhet një muaj KOSOVË

Kush ka vdekë për atdhe, nuk ka vdekë por ka le SHKODËR

Mace e botës vjen në shtëpi, për të përmbysur tenxheret KORÇË

Mbrohe atdhenë si shqiponja folenë SHKODËR

Një nënë nuk na ka bërë, po një vend kemi të tërë BERAT

Nji zogu që i prishet foleja hidhet degë më degë MAT

O shtëpi, o bukë e hi, nuk gjendet varri si ti ÇAMËRI

Qeni te shpia e vet gjithmonë asht trim VERI

Shqiponja fluturon në qiell, po folenë e bën në tokë LABËRI

Arnaut, he arnaut, në vend të bukës po blen barut KOSOVË

Besë e shqiptarit si purteka e arit JUG

Dy milion kur hanë bukë, dyqind milion kur bëjmë pushkë JUG

Gjakut të derdhur të shqiptarit i bie dielli e nuk e than, i bie shiu dhe nuk e lan VERI

Supet e maleve dhe supet e shqiptarit nuk janë kërrusur kurrë JUG

Shqipëria është e vogël, po shqiptarët janë shpirtmëdhenj JUG

Shqiptari kryet e pren dhe besën s'e then KOSOVË

Shqiptari kur jep fjalën, ther djalën VLORË

Shqiptari me armë e shokë, s'i lutet kurkujt mbi tokë KOSOVË

Shqiptari për mik asht tret e asht fik KOSOVË

Shqiptari s'ha pulë të ngordhur JUG

Shqiptari s'lë hak pa marrë e borxh pa larë VLORË

Shqiptari shqiptarit nuk ka k'i mburret për trimëri SKRAPAR

Shqiptarit e ne nga varri me i shku, me e pasë frikë TIRANË

Shqiptari vetin e jep e shokun s'e jep KOSOVË

Shqiptari vritet por pushkën nuk e hedh JUG

Shqiptari s'e han trupin me bukë VLORË

Toskë e gegë, pemë nga një degë GJIROKASTËR

Kush rren shtetin, rren vetin TROPOJË

Fjalë të Urta


 

 

PĖRSHTYPJET  ::  KUSH JEMI  ::  KONTAKTO  ::  FORUM  ::  CHAT

Albanian Network Group - 2003