Faqja Kryesore  >> Folklor  >> Fjalori i emrave
 

Folklori

   
   
   
   
   
   
 

 


 

Fjalori i Emrave Shqiptarë

Në këtë fjalor do të paraqesim disa qindra emra tipikë shqiptarë. Rrënja e tyre dhe ndërlidhja e fjalëve lidhet ngushtë me mentalitetitn e popullit tonë dhe na ndihmon të dallojmë me lehtësi strukturën e formimit të tyre. Një thesar i veçantë i folklorit të popullit shqiptar i cili është shkeputur nga "Fjalor me emra njerëzish" i botuar në Tiranë nga Shtëpia Botuese "8 Nëntori" në vitin 1982, pregatitur nga gjuhëtarët dhe kërkuesit e albanologjisë:
A. Kostallari; M. Domi; P. Daka; S. Mansaku.

Këtë Material e ka pregatitur për A.N.G.
z. Saimir Lolja

 

Rendi Alfabetik

A - B - C - Ç
D - DH - E - Ë
F - G - GJ - H
I - J - K - L
LL - M - N - NJ
O - P - Q - R
RR - S - SH - T
TH - U - V - X
XH - Y - Z - ZH


 

 

PĖRSHTYPJET  ::  KUSH JEMI  ::  KONTAKTO  ::  FORUM  ::  CHAT

Albanian Network Group - 2003